Топ 5 причини за подаряване на ръчно изработени подаръци

Публикувано: Полезно 0

Нищо не може да се сравни с ръчно изработен подарък от любим човек!

Топ 5 причини за подаряване на ръчно изработени подаръци

Когато пазарувате за някой, който изглежда има всичко, може да е предизвикателство да намерите идеалния подарък за него. Да похарчите пари за подарък, който вероятно просто ще стои на рафта, неизползван, или за дреболия, която любимият ви човек понякога ще поглежда, но иначе ще намира за безполезна, вероятно е последното нещо, което искате да направите.

Има ли нещо по-лошо от това да разберете, че човекът, на когото сте решили да подарите подарък, не го е искал? Това може да се окаже особено трудно. Ето защо, вместо да купувате нещо от магазина, може да помислите за подаряване на ръчно изработен подарък, ако търсите нещо специално, което е не само уникално, но и единствено по рода си можете да го откриете в онлайн магазина за ръчно изработени подаръци на РосиАрт.

Това, че подаръците се изработват ръчно не означава, че те ще бъдат по-евтини от това, което можете да купите в магазина. Може да се окаже дори по-скъпо да закупите консумативи, отколкото да купите готовия артикул в магазина.

Подаряването на ръчно изработени подаръци служи на целта да се даде на получателя нещо уникално и персонализирано. Дори и да не спестите пари, пак ще подарите подарък, който означава много.

1. Те са уникални по един начин.

Всеки подарък, който подарявате, е уникален. Тъй като никога не може да има две напълно еднакви творения, всяко от тях има уникално значение. Никога няма да можете да създадете същата декоративна чаша, която сте направили за майка си, дори и да използвате два пъти една и съща чаша за основа. Ще подарите на сестра си различна такава. Изработването на свещи като подарък гарантира, че ароматите и нюансите са единствени по рода си; няма да произведете същите два пъти.

Тъй като тъканите, преждите и шнуровете могат да варират, иглените изделия (от всякакъв вид) се поддават в най-голяма степен на индивидуалност. От друга страна, това са и най-трудоемките и скъпи за изработване и подаряване занаяти. Най-добрият начин да спестите пари, ако търсите по-бюджетни решения за подаръците си е да не избирате ръкоделия като гоблени и други подобни.

2. Те са индивидуални

Ще разберете значението на това, че ръчно изработеният подарък е уникален за получателя, ако някога ви се е налагало да търсите идеалния подарък за придирчив човек. Избирането на ръчно изработени подаръци ви дава свободата да използвате цветове (или аромати, или вкусове), които знаете, че любимият човек ще оцени и ще му харесат.

Подаряването на подарък, който е специално подбран за получателя, ще бъде разбрано от всеки, който някога е прекарвал часове в търсене на идеалното плюшено мече за малко момиче или идеалния нюанс на синьото камионче за малко момче. Няма да се налага да се притеснявате, че ще бъде с неправилен цвят, размер или друг вид, защото можете да изберете собствените си цветове. Подаръкът ще бъде идеален, защото е толкова персонализиран и можете да направите всички тези избори за получателя!

3. Те са направени с любов

Подаръкът трябва да демонстрира на получателя, че подаряващият го е избрал специално за него и че го познава достатъчно добре, за да намери подарък, който идеално отговаря на неговите интереси и личност. По същество подаръкът е израз на любов – независимо дали е платонична, братска или романтична – от един човек към друг. Подаряването на ръчно изработен предмет на специален човек му показва, че сте мислили за него достатъчно, за да инвестирате времето, необходимо за избор на подаръка. Ръцете, които са създали вашия подарък, са били изпълнени с любов към човека, който ще го получи.

4. Приготвянето им е приятно!

Домашните подаръци са много забавни за любителите на занаятите! Чистата и неподправена радост от творческия процес вероятно е най-добрата причина да правите подаръците си на ръка. Изработването на подаръци за вашите близки трябва да бъде приятно, ако имате творчески ум, от планирането до довършването и опаковането. Фактът, че се наслаждавате на изработването на подаръците, е най-доброто оправдание за подаряването им. Ако нито едно от другите предимства на тази страница не ви допадне, може би това ще ви допадне.

5. Те могат да спестят пари

Вълнените пуловери са чудесен пример за това как ръчно изработените подаръци могат да струват повече от купените в магазина версии на същия артикул, но има и други случаи, в които изработването на собствени подаръци всъщност може да бъде по-рентабилно. Например свещите могат да бъдат по-евтини от скъпите заместители, купени в магазина.

Когато алтернативата е да похарчите 20 или повече лева за нещо, което можете да направите за по-малко от 10 лева, може би е разумно да го направите, ако сте сигурни, че можете да произведете висококачествен продукт. Все пак имайте предвид, че производството на продукт с ниско качество само за да спестите пари е мръсен трик.

Една дума за предпазливост

Моля, отнасяйте се справедливо към получателите на вашите подаръци. Уверете се, че подаръците, които подарявате, са толкова качествени, колкото тези, които бихте искали да получите от другите, особено в ситуация на размяна на подаръци. Изработването на собствени подаръци не е извинение за икономии или предоставяне на некачествен краен продукт. Не забравяйте, че стандартът за децата е различен от този за възрастните, когато създавате, за да зарадвате получателя на вашите подаръци.

Майка ми веднъж ме посъветва като дете да не давам на никого нищо, което не бих искал да получа сам: При ръчно изработените подаръци това е мъдро обобщение. Не трябва да подарявате нещо на някого, ако то не е нещо, което бихте искали да получите от член на семейството или приятел.